Hakkında

Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne bağlı olarak kurulan Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü, 1987’de lisans, 1991’de yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 1994 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na dönüştürülmüştür. Yüksekokulumuz 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Spor Bilimleri Fakültesi olmuştur.

Fakültemiz Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan öğrenciler ilk, orta ve yüksek öğretim kurumlarında öğretmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı merkez ve taşra teşkilatlarında idareci ve antrenör, spor kulüplerinde antrenör, monitör ve kondisyoner, askeri kuruluşların spor ile ilgili birimlerinde uzman ve turizm sektöründe spor koordinatörü ve animatör olarak görev yapabilmektedir.

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde çift anadal ve yandal programlarıanında uluslararası değişim için ERASMUS, ulusal değişim için FARABİ program uygulamaları yapılmaktadır.

Beden Eğitimi  Öğretmenliği bölümünün temel amacı ilköğretimin ikinci kademesi ve Liselere öğretmen yetiştirmektir.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Programında

1 tam zamanlı Profesör, 2 tam zamanlı Doçent, 1 tam zamanlı Öğretim görevlisi Dr. 6 tam zamanlı Öğretim Görevlisi vardır.  Öğretim kadromuzun tamamı saygın üniversitelerden mezun olup alanlarında önemli deneyimlere sahiptir.